Vaření v páře má několik předností, možná spíše zvláštností. Je ideální pro racionální stravu, pro stravu prostou tuků a jiných médií používaných při pečení a smažení. Uchovává vitamíny a skvěle udržuje původní chuť potravin, čehož se tradičně využívá zejména při přípravě ryb. Jedno z posledních novinek na trhu je v této oblasti je luxusní parní trouba DG 4164 L od výrobce Miele. A vysoký standard má i vysokou cenu.
Trouba DG 4164 L používá technologii Miele VitaSteam, která je charakteristická vyvíjením páry mimo prostor pro přípravu pokrmu a přesnou elektronickou regulací teploty od 40 °C do 120 °C. Výsledkem je dvojnásobně rychlá příprava pokrmu, žádné riziko připálení nebo převaření, příprava pokrmu až ve třech úrovních současně a minimalizace přenášení chutí mezi sladkými a slanými pokrmy vč. funkce udržování teploty pokrmu
Bezpečný a ekonomický provoz
Přístroj je velmi komfortně obslužný, nerezová čelní stěna mají povrchovou úpravu CleanSteel. Trouba je vybavena přívodem a odvodem vody pro redukci zkondenzované vody a pro předčištění vnitřního prostoru a automatickým odvápněním
Vnitřní prostor je hermeticky uzavíratelný, čelní skla jsou vlažná. Trouba DG 4164 L pracuje ve třídě energetické účinnosti A a má úsporný režim pro osvětlení.
Nadstandardní výrobek má i nadstandardní cenu 100 000Kč (dle prodejce).
Red.
Foto Miele
Publikováno: 7. 10. 2008, Autor: