reklama

Grilovací sezóna se kvapem blíží

Jelikož už nás minul první letní den, jistě všichni příznivci grilovaček řeší, zda si nepořídit nový gril na terasu, či zahradu. My pro vás máme pár tipů na grilování podle posledních trendů.

Pokud fandíte moderním technologiím a v úvodu zmíněným trendům nejen v elektronice, či v módě a rádi tyto vývojové tendence následujete i v oblasti grilování, je dobré mít hned na začátku sezóny jasno, co je  právě cool. Náročné požadavky  na design i praktičnost splňují  převážně některé z moderních grilů na plyn. Na těch nejluxusnějších  si můžete díky modernímu systému v podobě duálních misek z nerezu připravit maso na milion různých způsobů. Směs, která se pak při grilování odpařuje dodá jedinečnou příchuť každému vašemu pokrmu, který na grilu připravíte.

Mezi jednoznačná pozitiva pořízení plynového grilu patří přednostně bezpečnost používání, čistota a rychlost. U plynových grilů výrobci využívají nejnovějších technologií, ty umožňují dobré a rovnoměrné  rozložení teploty po celé ploše grilovacího roštu.

Asi nejčastějším a nejrozšířenějším způsobem je stále grilování na dřevěném uhlí na plechovém anebo litinovém grilu. Tento tradiční způsob skýtá jisté přednosti, mezi které patří především cenová dostupnost a nenáročná údržba grilu. Litinové modely grilů mají mnohem delší životnost, nicméně je potřeba myslet na to, že jsou poměrně těžké, což jejich přemísťování příliš neusnadňuje.

V poslední době upadají elektrické grily – snad proto, že příprava pokrmů na nich až příliš postrádá onu romantiku, nebo chcete-li, příchuť divočiny. Na rozdíl od elektrických typů se naopak poměrně hojně rozmáhají  lávové grily. Lávový kámen velmi snadno absorbuje teplo a celý proces probíhá tak, že kameny umístěné v grilu na spodním palivovém roštu nad plynovým hořákem jsou zahřívány na vysokou teplotu. Díky poréznímu povrchu lávových kamenů, které vstřebávají velké množství odkapávajícího tuku a pokrmy, připravené na lávovém grilu jsou tak i daleko zdravější.

Poslední dobou se rozšiřují i plynové grily. Jejich velkou výhodou je bezpečnost, čistota a rychlost. U plynových grilů výrobci využívají nejnovějších technologií, ty umožňují dobré a rovnoměrné teploty po celé ploše grilovacího roštu.

Lucie Sýkorová

Foto: Homedit.com

Publikováno: 1. 7. 2014, Autor: