Mezi největší procento příčin letních úrazů prý patří řezné a sečné rány. To jak připravujeme dřevo na zimu a prořezáváme stromy. Dále úrazy elektrickým proudem a pády ze žebříku. Po fotkách, které jsem pořídil, se těm pádům, zlomeninám a otřesům mozků ani moc nedivím.
Léto a teplo a na chalupě nebo domku je pořád co prořezávat a natírat. Čím výše, tím lépe. A že náš věrný žebříček už po deseti zimách, kdy jsme jej zapomínali venku, dosluhuje?
![Antikutil aneb oprava žebříku](https://img.primadoma.cz/r/c1/62/column/c162343f982d5e944353bdf204f65f86_8715-dscf5536-resize.jpg)
![Antikutil aneb oprava žebříku](https://img.primadoma.cz/r/30/c7/column/30c73e026a14c28ef7b742340bed50e4_8714-dscf5539-resize.jpg)
![Antikutil aneb oprava žebříku](https://img.primadoma.cz/r/8f/39/column/8f39f17638856fddb0034a204565f426_8713-dscf5542-resize.jpg)
![Antikutil aneb oprava žebříku](https://img.primadoma.cz/r/4b/bb/column/4bbb6d11ffcdd7c07ca51e8107a9ae41_8712-dscf5543-resize.jpg)
To nevadí, postačí pár hřebíčků a kousek plechu a zlomeninka žebříčku je opravená. Zato ta naše se kvapem blíží.
Plovoucí podlaha pokládaná mistrem je také zajímavá. Nejenom dřevo, ale i materiály na jeho bázi pracují s vlhkostí. Stačí nedodržet technologický postup a nečíst návody a dilatační spára jak u mostu je na světě i v malé kuchyňce tři na tři metry.
![Antikutil aneb oprava žebříku](https://img.primadoma.cz/r/12/cc/column/12cc3a7dae9d0725cd315abe5e37ae87_8711-dscf5590-resize.jpg)
![Antikutil aneb oprava žebříku](https://img.primadoma.cz/r/61/23/column/61238f3b550cd73e6b128c3350140295_8710-dscf5594-resize.jpg)
![Antikutil aneb oprava žebříku](https://img.primadoma.cz/r/ae/b7/column/aeb7a7b4c016afc5a8a8d1ab060928bd_8709-dscf5597-res.jpg)
![Antikutil aneb oprava žebříku](https://img.primadoma.cz/r/7b/fb/column/7bfbc85781228462a73a7cdf6315e2a9_8708-dscf5598-res.jpg)
Co s tím? Jestli se majitelům chce, tak jedině vystěhovat kuchyň a zkusit si vše na druhý pokus, nebo pořídit si tmel vhodné barvy, anebo počkat až prach a drobečky spáru vyplní…
Publikováno: 17. 8. 2015, Autor: PePa, Profil autora: Redakce