reklama

Recepty receptáře 3/2008

Recepty receptáře 3/2008

Z obsahu aktuálního čísla

  • Brambory ze všech stran (Úprava brambor, Jak pomáhají v domácnosti, Znáte modré?)
  • Klasika našich kuchyní (Bramboračka, Zemákové pagáčky, Zemákové šišky, Škubánky, Halušky)
  • Přílohy k masu (Hranolky, Tvarovky, Gnocchi, Rösti, Krokety)
  • Knedlíky švestkové i chlupaté (Jak připravit knedlíky, Švestkové knedlíky, Knedlíky plněné vejci, Bosáky, Meruňkové knedlíky)
  • Kaše šlehaná i pečená (Kaše se slaninou, Jičínská kaše, Hrnec s klobásami, Bramborový nákyp, Hvězdičky)
  • Variace na téma bramborák (Obložené bramboráčky, Rychlý bramborák, Zapečené bramboráky, Valašské placky, Bramboráčky s lososem)
  • Krajové speciality (Jihočeská kulajda, Zemáková máčka, Zelníky, Kaplické placky, Krkonošský brdlajs, Podlesníky, Záhorácký kuba)
  • Pečené, byly málo maštěné (Kořeněné brambory, Se sýrovou náplní, Pečené v troubě, Brambory v alobalu, Vějířové brambory, Plněné brambory)
  • Bez polévky to nejde (Bramborová s hráškem, Zemáková štědračka, Polévka se šunkovými noky, Bramborová se slaninou, Borš s bramborovou kaší, Krémová polévka)
  • K pivu i vínu (Francouzský koláč, Zemákové tyčinky, Bramborová buchta, Šťavnatý chléb, Koláč s houbami, Plněné pirožky, Vejce v županu)
  • Moučníky s nápadem (Bramborový závin, Kobližky, Sladké buchtičky, Koláč s jablky, Trhanec, Rozcuchaná nevěsta, Bábovka, Závin s bramborovou nádivkou)
  • Bramborové dorty (Mandlový, Višňový)
  • Jak se kdysi pěstovaly brambory
  • Recepty z celého světa (Lyonské brambory, Alsaská pícka, Brambory po římsku, Křenové rösti, Slaný koláč, Dort z tortill, Musaka, Carbonada)
  • Jde to i bez masa (Brambory s překvapením, Brambory s celerem, Placky s bramborami, Bramborové palačinky, Omeleta)
  • Zkuste něco nového (Bramborová roláda, Grilované špízy, Pastýřský páj, Falešný tatarák, Hoppel-poppel, Brambory po námořnicku)
  • Bramborový salát pokaždé jinak (Se slaninou, Se šunkou, S okurkou, S matjesy, S fazolemi, S hořčičnou zálivkou)
  • Šetřete čas (Bramborové knedlíky v sáčku, Kaše ze sáčku, Pizza, Plněné placky,Bramborový škrob, Bábovka bez mouky, Domácí čína, Linecké cukroví)
  • Jak se vyznat v bramborách (Varné odrůdy brambor, Které brambory použítna kaši, na těsto a jako přílohu)
  • Není brambora jako brambora (Maniok, Batáty, Jamy, Topinambury)

Další informace naleznete na webu

www.ireceptar.cz

Publikováno: 21. 8. 2008, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce