Z obsahu aktuálního čísla
- Brambory ze všech stran (Úprava brambor, Jak pomáhají v domácnosti, Znáte modré?)
- Klasika našich kuchyní (Bramboračka, Zemákové pagáčky, Zemákové šišky, Škubánky, Halušky)
- Přílohy k masu (Hranolky, Tvarovky, Gnocchi, Rösti, Krokety)
- Knedlíky švestkové i chlupaté (Jak připravit knedlíky, Švestkové knedlíky, Knedlíky plněné vejci, Bosáky, Meruňkové knedlíky)
- Kaše šlehaná i pečená (Kaše se slaninou, Jičínská kaše, Hrnec s klobásami, Bramborový nákyp, Hvězdičky)
- Variace na téma bramborák (Obložené bramboráčky, Rychlý bramborák, Zapečené bramboráky, Valašské placky, Bramboráčky s lososem)
- Krajové speciality (Jihočeská kulajda, Zemáková máčka, Zelníky, Kaplické placky, Krkonošský brdlajs, Podlesníky, Záhorácký kuba)
- Pečené, byly málo maštěné (Kořeněné brambory, Se sýrovou náplní, Pečené v troubě, Brambory v alobalu, Vějířové brambory, Plněné brambory)
- Bez polévky to nejde (Bramborová s hráškem, Zemáková štědračka, Polévka se šunkovými noky, Bramborová se slaninou, Borš s bramborovou kaší, Krémová polévka)
- K pivu i vínu (Francouzský koláč, Zemákové tyčinky, Bramborová buchta, Šťavnatý chléb, Koláč s houbami, Plněné pirožky, Vejce v županu)
- Moučníky s nápadem (Bramborový závin, Kobližky, Sladké buchtičky, Koláč s jablky, Trhanec, Rozcuchaná nevěsta, Bábovka, Závin s bramborovou nádivkou)
- Bramborové dorty (Mandlový, Višňový)
- Jak se kdysi pěstovaly brambory
- Recepty z celého světa (Lyonské brambory, Alsaská pícka, Brambory po římsku, Křenové rösti, Slaný koláč, Dort z tortill, Musaka, Carbonada)
- Jde to i bez masa (Brambory s překvapením, Brambory s celerem, Placky s bramborami, Bramborové palačinky, Omeleta)
- Zkuste něco nového (Bramborová roláda, Grilované špízy, Pastýřský páj, Falešný tatarák, Hoppel-poppel, Brambory po námořnicku)
- Bramborový salát pokaždé jinak (Se slaninou, Se šunkou, S okurkou, S matjesy, S fazolemi, S hořčičnou zálivkou)
- Šetřete čas (Bramborové knedlíky v sáčku, Kaše ze sáčku, Pizza, Plněné placky,Bramborový škrob, Bábovka bez mouky, Domácí čína, Linecké cukroví)
- Jak se vyznat v bramborách (Varné odrůdy brambor, Které brambory použítna kaši, na těsto a jako přílohu)
- Není brambora jako brambora (Maniok, Batáty, Jamy, Topinambury)
Další informace naleznete na webu
Publikováno: 21. 8. 2008, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce