Kdo by si rád nepochutnal na jitrničkách, jelítkách, ovaru, tlačence, teplém prejtu, domácí šunce, uzeném masíčku a všech těch dobrotách, které k zabíjačce patří?
Že nemáte chlívek s prasátkem? Stačí zajít pro potřebné druhy masa k řezníkovi. V přípravě zabíjačky vám pomohou přenosné udírny a vařiče. Udírny jsou určeny pro tepelnou úpravu potravin uzením. Dodávají se ve třech provedeních: z pozinkovaného plechu, z kombinace pozinkovaného plechu a plechu bez povrchové úpravy, z nerezového plechu. Topným mediem je dřevěné uhlí.
![Nastává čas zabíjaček](https://img.primadoma.cz/r/df/ce/column/dfce2920855702574922a4c0de0ad4b9_23591-4168-udirna-akce.jpg)
![Nastává čas zabíjaček](https://img.primadoma.cz/r/65/7c/column/657ce6fc10b3acf76c87be23182ea73e_23590-4168-udirna-suplik.jpg)
Tato udírna má průměr 260 mm, výška ve složeném stavu je 590 mm, výška v rozloženém stavu je 1040 mm, hmotnost 5,3 kg a hloubka 210 mm.
![Nastává čas zabíjaček](https://img.primadoma.cz/r/4e/87/column/4e878a307e15e8f48df88de83cb50d53_23511-dscf3207.jpg)
![Nastává čas zabíjaček](https://img.primadoma.cz/r/eb/6f/column/eb6f4f231c631ac4ef965de025276fc4_23510-dscf3214.jpg)
Při opalování štětin se bude hodit plynový hořák s bombou nebo malou kartuší a nesmíte zapomenout ani na ostré nože.
![Nastává čas zabíjaček](https://img.primadoma.cz/w_10/fd/2a/column/fd2aedce5989e29e1b2bc6c97dc46cb3_23512-vp-02001-varic-na-dvore.jpg)
S vařičem Zeus (a s dovednostmi řezníka) přípravu zabijačkových dobrůtek zvládnete i na dvoře nebo na zahradě…
Průmyslový vařič je vhodný také pro stavebníky, silničáře, zemědělce apod. Je určený pro velkokapacitní ohřev – parametry vařiče MEGA ZEUS (Typ: VP 02001): Náplň: vratné nádoby na propan-butan, spotřeba: 0,54 kg/h, výkon: 7,5 kW, hmotnost: 5,7 kg, rozměry (š×h×v): 44×44×20 cm.
Vařič je praktický je nejen na zabíjačky, hodí se například také na přípravu krmiv a pod. Na další využití jistě přijdete sami.
Připraveno ve spolupráci s firmou Meva.
Publikováno: 10. 1. 2015, Autor: Elena a Meva (text), Meva, PePa (foto), Profil autora: Redakce