Kdo by si rád nepochutnal na jitrničkách, jelítkách, ovaru, tlačence, teplém prejtu, domácí šunce, uzeném masíčku a všech těch dobrotách, které k zabíjačce patří?
Že nemáte chlívek s prasátkem? Stačí zajít pro potřebné druhy masa k řezníkovi. V přípravě zabíjačky vám pomohou přenosné udírny a vařiče. Udírny jsou určeny pro tepelnou úpravu potravin uzením. Dodávají se ve třech provedeních: z pozinkovaného plechu, z kombinace pozinkovaného plechu a plechu bez povrchové úpravy, z nerezového plechu. Topným mediem je dřevěné uhlí.
Tato udírna má průměr 260 mm, výška ve složeném stavu je 590 mm, výška v rozloženém stavu je 1040 mm, hmotnost 5,3 kg a hloubka 210 mm.
Při opalování štětin se bude hodit plynový hořák s bombou nebo malou kartuší a nesmíte zapomenout ani na ostré nože.
S vařičem Zeus (a s dovednostmi řezníka) přípravu zabijačkových dobrůtek zvládnete i na dvoře nebo na zahradě…
Průmyslový vařič je vhodný také pro stavebníky, silničáře, zemědělce apod. Je určený pro velkokapacitní ohřev – parametry vařiče MEGA ZEUS (Typ: VP 02001): Náplň: vratné nádoby na propan-butan, spotřeba: 0,54 kg/h, výkon: 7,5 kW, hmotnost: 5,7 kg, rozměry (š×h×v): 44×44×20 cm.
Vařič je praktický je nejen na zabíjačky, hodí se například také na přípravu krmiv a pod. Na další využití jistě přijdete sami.
Připraveno ve spolupráci s firmou Meva.
Publikováno: 10. 1. 2015, Autor: Elena a Meva (text), Meva, PePa (foto), Profil autora: Redakce