Při představě grilování leckomu začnou slinné žlázy pracovat na plné pecky. Jo grilovaná masíčka, ryby nebo zelenina – to je pochoutka. Abyste si tuto milou činnost ještě více zpříjemnili, můžete si pořídit spoustu pomůcek, díky kterým se vám ryby při obracení nerozpadnou, zelenina nepropadne roštem a například grilováním upravíte i drobné kousky masa.


Kousky masa střídavě s cibulí, slaninou a různou zeleninou navléknete na grilovací špízové jehlice a tepelně zpracujete. Suroviny rozdělte podle počtu strávníků, přidejte krajíc chleba a máte nejen bohatou večeři, ale i fajn zábavu. Naopak velké kusy masa, jako celé kuře, beránka nebo selátko nejlépe upečete, když je navléknete na jehlu rožně a grilovací motorek rožněm sám pomalu otáčí. Na vás už je jen potírání masa marinádou.


Ke grilování ryb je vyvinut tento rošt z chromované oceli. Díky němu je grilování ryb velice komfortní a už nemusíte mít obavy, že se ryba při obracení potrhá, ani že se připeče k roštu. Grilovací náčiní je při grilování téměř nezbytné. Můžete jím maso snadno potírat, obracet, posouvat, podávat, servírovat…
Publikováno: 4. 5. 2016, Autor: JARA (text), Pavel Zeman (foto)
, Profil autora: Redakce