Při představě grilování leckomu začnou slinné žlázy pracovat na plné pecky. Jo grilovaná masíčka, ryby nebo zelenina – to je pochoutka. Abyste si tuto milou činnost ještě více zpříjemnili, můžete si pořídit spoustu pomůcek, díky kterým se vám ryby při obracení nerozpadnou, zelenina nepropadne roštem a například grilováním upravíte i drobné kousky masa.
![Pomůcky pro grilování](https://img.primadoma.cz/r/06/5f/column/065ffb652b68b9d8d4a99d13bbc9b6f8_332-xp3117186.jpg)
![Pomůcky pro grilování](https://img.primadoma.cz/r/de/7a/column/de7ae006e49da22bb75767725e4d849a_166-xp3117073.jpg)
Kousky masa střídavě s cibulí, slaninou a různou zeleninou navléknete na grilovací špízové jehlice a tepelně zpracujete. Suroviny rozdělte podle počtu strávníků, přidejte krajíc chleba a máte nejen bohatou večeři, ale i fajn zábavu. Naopak velké kusy masa, jako celé kuře, beránka nebo selátko nejlépe upečete, když je navléknete na jehlu rožně a grilovací motorek rožněm sám pomalu otáčí. Na vás už je jen potírání masa marinádou.
![Pomůcky pro grilování](https://img.primadoma.cz/r/24/64/column/24640833dd0eda480161737e55010a94_1-xp3117194.jpg)
![Pomůcky pro grilování](https://img.primadoma.cz/r/e0/d5/column/e0d5ac44afbd30355f5cfe42ab96d899_772-xp3117055.jpg)
Ke grilování ryb je vyvinut tento rošt z chromované oceli. Díky němu je grilování ryb velice komfortní a už nemusíte mít obavy, že se ryba při obracení potrhá, ani že se připeče k roštu. Grilovací náčiní je při grilování téměř nezbytné. Můžete jím maso snadno potírat, obracet, posouvat, podávat, servírovat…
Publikováno: 4. 5. 2016, Autor: JARA (text), Pavel Zeman (foto), Profil autora: Redakce