reklama

MEFISTO – krby a grily načisto

Příjemný pocit ze zahradního grilování dokáže dokonale pokazit představa následného čištění: ne každý je totiž ochotný připustit, že spálená mastnota, saze a neodstranitelné fleky prostě ke grilování patří. Pro ty s názorem opačným přichystala firma Druchema čistící prostředek Mefisto, po jehož použití ani nepoznáte, že se něco grilovalo či peklo.

MEFISTO – krby a grily načisto

Čistit grilovací nářadí, příbory a kleště, mřížky i celé grily je za trest, protože saze všech druhů čisticím prostředkům i našemu úsilí odolávají úporně. Problémem také je, že většina používaných prostředků místo toho, aby působila v čase, z předmětů prostě steče, aniž by se její působení mělo čas nějak projevit. Mefisto je v tomto ohledu jiný.

Mefisto - univerzální čistič
Mefisto - univerzální čistič
Mefisto - univerzální čistič
Mefisto - univerzální čistič

Nastříkáme ho rovnoměrně na čištěné předměty mechanickým rozprašovačem, protože ale podstata Mefista je gelová, nikam nesteče. Spálenou mastnotu, saze či další špínu by měl během deseti minut uvolnit tak, abychom jejímu odstraňování nemuseli (a ještě s možným výsledkem ledajakým) věnovat neúměrné úsilí. Znečištěné předměty a plochy nakonec setřeme a opláchneme čistou vodou.

Mefisto - univerzální čistič
Mefisto - univerzální čistič

Levá půlka mřížky před čištěním, pravá vyčištěná. Rozdíl patrný na první pohled.

Tip

Tip
Tip
Tip
Tip

Mefisto (jen mimochodem – voní po citronové trávě) nám ovšem nepomůže jenom se zahradním grilem a grilovacím náčiním. Dokonale poslouží také v kuchyni v nekončícím boji s mastnotou usazenou na keramických obkladech a dlažbě. Především ukáže, co umí na dvířkách trouby sporáku, které spálené nečistoty dokážou snadno zcela zneprůhlednit. Jen na jedno musíme dát pozor: rozprášený gel by neměl přijít do kontaktu s lakovanými předměty a s hliníkem, jeho slitinami a dalšími barevnými kovy!

Více na www.druchema.cz.

Publikováno: 30. 4. 2013, Autor: Jiří Jan a Druchema (text), Dagmar Průšová , PePa (foto) , Profil autora: Redakce