reklama

Moje bylinky ze mě udělaly nejlepší kuchařku

Správný kuchař ví, že bylinky, zejména čerstvé bylinky, dokážou i z obyčejných pokrmů vykouzlit manu nebeskou. Dodají jídlu šmrnc. Proto se bylinky v posledních letech stávají stále oblíbenější položkou na nákupním seznamu většiny kuchařek a kuchařů. Ovšem není bylinka jako bylinka. Těžko říct, čím to je, že většině bylinek, které koupíte, jako komerčně pěstované, chybí „síla“. Když si pěstujete bylinky na zahrádce nebo dokonce jen v truhlíku na balkóně, je to jiné. Možná je to tím naším sluníčkem, nebo péčí, se kterou se o bylinky staráte, ale takto vypěstované bylinky mají lepší aroma.

Moje bylinky ze mě udělaly nejlepší kuchařku

Mám ráda netradiční a zajímavé nápady a to jak v životě, tak ve vaření. Vyznávám teorii, že bez „koření“ nežijeme život naplno. Možná právě proto mě rodina a přátelé považují za docela dobrou kuchařku. Sama jsem však úplně spokojená vždy nebyla. Velmi často jsem měla pocit, že to co uvařím, prostě postrádá ten pověstný „šmrnc a říz“. A ne a ne přijít na to, co by mohlo být příčinou. Před pár měsíci jsem při vaření začala častěji používat čerstvé bylinky, které jsem si od brzkého jara pěstovala doma v květináčích. Mé jídlo hned získalo lepší chuť. Já šla ale ještě dál, chtěla jsem mít bylinky zdravé, dobře rostoucí, a s co nejlepším aroma a chutí, kterou pak dodají mým pokrmům.

Biocin: Přírodní hnojivo na bylinky
Biocin: Přírodní hnojivo na bylinky

Zlom nastal na jedné větší rodinné oslavě. Znáte to, každý přinesl nějaké jídlo a všichni si pak nabídli podle libosti. Moje panenka na jablkách a šalvěji měla neuvěřitelný úspěch, během čtvrt hodiny z téměř dvou kil masa nezbyl ani kousíček. „Kdo to vařil? To bylo úžasné.“, takovou pochvalu jsem opravdu nečekala. To víte, že mě to potěšilo. Ale tohle byl jen začátek, začala jsem své bylinky přidávat do různých jídel a výsledek se dostavil okamžitě. Jsem nadšená, mému pstruhu na rozmarýnu, bazalkovému pestu nebo mátové zmrzlině jen málo kdo odolá. Neexistuje lepší důkaz, než prázdné talíře a spokojený úsměv na tvářích mých nejbližších a přátel.

A jak jsem toho dosáhla? Tajemství tkví v Biocinu, přípravku pro posílení rostlin. Přiznám se vám, že něco podobného jsem hledala opravdu dlouho. Chtěla jsem zvýraznit chuť a vůni mých bylinek, ale zavrhuji zcela jakákoliv umělá hnojiva. Přece nebudu hyzdit mnou vypěstované bylinky nějakou chemií. Proto to nebylo jednoduché, ale nakonec jsem ve Švýcarsku objevila výrobek s názvem Biocin, Nyní se prodává i na našem trhu, viděla jsem jej myslím v Globusu, ale i na internetu ho můžete koupit a také u spousty specializovaných prodejců.

Biocin: Přírodní hnojivo na bylinky
Biocin: Přírodní hnojivo na bylinky

Biocin, jak píše výrobce, je koncentrát vitaminů a tak zvaných mikronurientů, které jsou získávány z rostliny taro. Každá kapka tohoto výrobků působí na kořenový systém, který je pak větší a bohatší, tím má rostlina více živin, je silnější a následně má více listů, květů a tím i plodů. U mých bylinek jsou rostlinky viditelně silnější, jsou hustší a větší. Používám Biocin Bylinky tři měsíce a již od měsíce po první aplikaci jsem si uvědomila, že i když je do pokrmů používám velmi často, nestačím je spotřebovávat, jak dobře rostou. Navíc si všichni všimli, že moje jídla mají nyní příjemnější silnější aroma, i když dávám bylinek méně než dříve. Rodina se vždy těší na provoněný dům, když vařím. A manžel vždy manžel se rozpomene na naše letní výlety do oblasti Provance či Toskánska.

Díky Biocinu je ze mě lepší kuchařka a toho si moc cením a tak jsem se musela o tuhle zkušenost podělit.

Více informací nalezete na www.biocin.cz.

Publikováno: 6. 6. 2013, Autor: Garland (text a foto), Profil autora: Redakce