Pomocník nejen na chalupu

Nedostatečný prostor v kuchyni bývá častým problémem nejen na chatě, ale i u malých bytů. A jelikož by každá kuchyň měla být uspořádána tak, aby byla maximálně pohodlná pro všechny, kdo ji užívají, je dostatek místa důležitým faktorem. Drahocenný prostor v kuchyni nejčastěji ubírají nejrůznější kuchyňské spotřebiče, a proto právě jejich správný výběr může značně zefektivnit užívání kuchyně.

Pomocník nejen na chalupu

Mezi šikovné kuchyňské pomocníky, kteří uspoří cenné místo v kuchyni, patří stále oblíbenější multifunkční mikrovlnné trouby. Dokáží totiž zastat práci hned několika dalších spotřebičů. Multifunkční mikrovlnné trouby kombinují vlastnosti klasických velkých trub a mikrovlnek, které většina lidí používá na ohřev již hotových pokrmů.

Volně stojící multifunkční trouba Whirlpool Jet Chef s objemem 31 litrů má spoustu užitečných funkcí – horkovzdušný a mikrovlnný ohřev, grilování, vaření v páře, pečení s funkcí Crisp a k tomu všemu 6. smysl, který ohlídá perfektní přípravu pokrmů.

Trouba je dodávána se speciální nádobou určenou pro vaření v páře, do které lze najednou vložit různé druhy potravin a vařit tak v páře třeba brambory a zmraženou rybu najednou. Dalším doplňkem je talíř Crisp určeným třeba pro pečení pizzy dodávaný se speciálním držákem, takže i když je talíř rozpálený, snadno ho z trouby vyndáte a položíte třeba na dvířka spotřebiče. Ty snesou zatížení neuvěřitelných 20 kilogramů.

Výhody multifunkční trouby Whirlpool
Výhody multifunkční trouby Whirlpool
Výhody multifunkční trouby Whirlpool
Výhody multifunkční trouby Whirlpool

JT 369 SL má zabudovánu řadu automatických režimů vaření využívajících i funkci 6. smyslu a vše se snadno a pohodlně ovládá.

Velikostně odpovídají multifunkční trouby přibližně mikrovlnkám, co do objemu připravovaného jídla však dokážou plnohodnotně zastat klasické.

Více informací nalezneta na www.whirlpool.cz.

Vyzkoušeli jsme za vás...

Žemlové knedlíčky v multifunkční troubě

Toastový chléb – světlý / tmavý 400g, vejce 3ks, mléko / smetana 150ml, kukuřičná krupice (polenta) 70g, bramborový škrob (solamyl) 15g (lžíce), petrželová nať, sůl, muškátový květ, mikroten sáčky

Tostový chléb nebo žemli nakrájejte na stejnoměrné kostičky. Vejce, mléko nebo smetanu, sůl koření posekanou petrželku a take kukuřičnou krupici a škrob důkladně promíchejte. Nejlépe vyšlehejte ponejprve vejce se solí do pěny. Nakrájenou žemli a tekutou směs lehce promíchejte a rozdělte do mikroténových sáčků. Bez výrazného mačkání upravte v sáčku knedlík, stočte sáček a vložte připravené knedlíčky do parní nádoby. Vařte čtyři minuty v páře. Uvařené knedlíky nechte zabalené ve folii, případně ji lehce propíchněte aby knedlíky neosychaly.

Můžete pochopitelně doplnit základní recept o jemně sekanou šunku, osmahnutou slaninu a cibuli, směs bylinek, nitky mrkve a podobně.

Více receptů naleznete na www.jetchef.cz.

Autor: Whirlpool CR (text a foto)

Související k tématu