Na velikonoční svátky připravujeme spoustu dobrot. Co si ale připravit z vykoledovaných vajec? Nabízejí se zaručené tipy jako například rozmanité pomazánky, vaječné saláty, tlačenky a aspiky. Jestli si s přípravou pokrmů rádi dáte práci, dejte volný průchod fantazii a s vejci natvrdo si pohrajte.

Oloupaná vejce na širším konci lehce seřízněte, aby dobře seděla na talíři. Oblinu bílku lehce nařízněte ostrým nožem tak, abyste vytvořili obličej. Do jamek pro oči vložte kuličku pepře nebo nového koření, pusinky vytvořte z kousku papriky.Některá vejce na špičce seřízněte a nasaďte jim klobouček z papriky, nebo z konce okurky. Rozesmátá vejce uložte do vajíčkového salátu a obložte zeleninou. Podávejte k opečenému toustu.

Máte salát, veselé figurky a stále ještě vám vařená vejce zbývají? Pak je seřízněte, žloutek z poloviny vyjměte a do otvoru vložte lžičku kaviáru. Uhlaďte jej, aby vznikl kopeček a servírujte s opečeným toustem.
Publikováno: 22. 4. 2019, Autor: Helena Štětinová (text), Jiří Kadrnka (foto)
, Profil autora: Redakce