Recepty, které můžete vykouzlit pomocí nové řady multifunkčních mikrovlnných trub Whirlpool MAX Chocolate

Až už zvolíte jakoukoliv barvu, všechny nové mikrovlnné trouby Whirlpool MAX Chocolate nabídnou oblíbené funkce 3D distribuce mikrovln, gril a kombinovaný gril, Crisp nebo Jet Defrost a speciální programy pro tu nejlepší práci s čokoládou. Díky nim můžete snadno rozpouštět čokoládu, připravovat horký nápoj nebo čokoládový krém a pečivo. Trouba má jednoduché elektronické ovládání a speciální design se zaoblenou zadní stranou, a proto se dobře hodí i tam, kde není místa nazbyt.

Recepty, které můžete vykouzlit pomocí nové řady multifunkčních mikrovlnných trub Whirlpool MAX Chocolate

KOKOSOVÉ TARTALETKY

KOKOSOVÉ TARTALETKY
KOKOSOVÉ TARTALETKY

Na 40 ks:

  • 250 g másla
  • 125 g moučkového cukru
  • 2-3 žloutky (podle velikosti)
  • 2 g soli
  • 500 g hladké mouky

Změklé máslo zpracujte s cukrem, špetkou soli a žloutky ručně nebo pomocí mixéru na nízkou rychlost. Vzniklé tuhé těsto zabalte do potravinářské fólie a nechejte odpočívat v chladničce do druhého dne. Vychlazené těsto rozválejte na 3 mm tenký plát. Vykrojte cukrářským tvořítkem kolečka a vložte je do silikonových formiček, abyste vytvořili tvar malých tartaletek. Formičky vyskládejte na Crisp talíř a pečte 3 minuty pomocí funkce Crisp. Můžete také použít hotové cukrářské košíčky na tartaletky.

  • 500 g bílé čokolády
  • 300 ml smetany ke šlehání 33 %
  • 160 g kokosového mléka
  • 100 g jemně mletého kokosu
  • Čerstvé maliny na ozdobu
  • 200 – 250 smetany ke šlehání 33 %

300 ml (nenašlehané) smetany smíchejte s kokosovým mlékem a nahřejte v mikrovlnné troubě pomocí programu Čokoláda, recept číslo 5, po dobu asi 2,5 minuty (do prvního pípnutí) na teplotu asi 50 °C. Čokoládu nalámejte na kousky, vložte do speciální misky z příslušenství a rozpusťte v mikrovlnné troubě pomocí programu Čokoláda, recept číslo 2, po dobu asi 10 minut, dokud se zcela nerozpustí. Potom postupně přilévejte nahřátou směs smetany s kokosovým mlékem do rozpuštěné čokolády a pomocí gumové stěrky vytvořte emulzi, kterou ještě rozmixujte ponorným mixérem. Pak vmíchejte kokos, směs přikryjte potravinářskou fólii a nechte v lednici 48 hod odležet. Poté do odleželé směsi vlijte duhou část smetany a vše vyšlehejte v mixéru nástavcem na šlehání smetany. Košíčky plňte pomocí cukrářského sáčku a ozdobte je čerstvou malinou. Tartaletky můžete skladovat v chladničce jeden den.

ČOKOLÁDOVÉ LANÝŽE

ČOKOLÁDOVÉ LANÝŽE
ČOKOLÁDOVÉ LANÝŽE

Na 40 lanýžů

  • 200 ml smetany 33 %
  • 100 g másla
  • 20-40 g medu
  • 550 g mléčné čokolády
  • 50 ml whisky
  • 20 g hořkého kakaa na obalení
ČOKOLÁDOVÉ LANÝŽE
ČOKOLÁDOVÉ LANÝŽE

Smíchejte smetanu s máslem (obojí o pokojové teplotě) a nahřejte ji v mikrovlnné troubě pomocí programu Čokoláda, recept číslo 5, po dobu asi 2,5 minuty (do prvního pípnutí) na teplotu asi 50 °C. Po vyjmutí z trouby přidejte med a nechte zchladit asi na 40 °C. Čokoládu nalámejte na kousky, vložte do speciální misky z příslušenství a rozpusťte v mikrovlnné troubě pomocí programu Čokoláda, recept číslo 2, po dobu asi 10 minut, dokud se zcela nerozpustí. Poté do rozpuštěné čokolády postupně přilévejte nahřátou směs a pomocí gumové stěrky vytvořte emulzi. Na závěr vmíchejte whisky. Přikryjte fólií a nechte do druhého dne ztuhnout.

Whirlpool doporučuje:

Lanýže nedávejte do chladničky, měly by se uchovávat na tmavém místě s teplotou 15-18°C. Na světle mají totiž sklon oxidovat. Rozpouštění čokolády v mikrovlnné troubě představuje výborný způsob jak pro chuť, tak pro konzistenci konečného výsledku – oproti metodě vodní lázně, při které se může do čokolády dostat vlhkost. Pro dokonalý výsledek ozdobte lanýže čokoládovými hoblinkami nebo ústřižkem jedlého plátkového zlata.

ČOKOLÁDOVÝ VÁNOČNÍ NÁPOJ

ČOKOLÁDOVÝ VÁNOČNÍ NÁPOJ
ČOKOLÁDOVÝ VÁNOČNÍ NÁPOJ

Na 2 porce:

  • 0,5 l čerstvého plnotučného mléka (ne trvanlivé)
  • 50 ml Amaretta
  • 60 g marcipánu
  • 85 g hořké 70% čokolády

Do speciální misky z příslušenství vlijte mléko a Amaretto a vložte nalámaný marcipán. Směs prohřejte v mikrovlnné troubě pomocí programu Čokoláda, recept číslo 3, po dobu asi 7 minut. Po vyjmutí promixujte ponorným mixérem a ihned podávejte.

Whirlpool doporučuje:

Tmavá 70% čokoláda je pro tento recept ideální. Díky ní je nápoj trošičku hořký a tvoří vynikající kontrast s hořkosladkou ovocnou chutí a mandlovou vůní Amaretta. Jak poznáte, že je čokoláda kvalitní? Podle procenta obsahu kakaa v kakaovém másle, což je klíčový faktor pro určení intenzity čokoládové chuti. Čokoláda se považuje za kvalitní, pokud obsahuje alespoň 70 % kakaa. Tak vysoké procento kakaa vyžaduje nejen velmi kvalitní kakaové boby, ale také bohaté zkušenosti s jejich výběrem, mixováním, pražením, přepravou a temperováním. Tajemství totiž tkví v každé z těchto fází výrobního procesu čokolády.

Autor: Whirlpool (text a foto)

Související k tématu