Konečně se oteplilo a společně s krásným počasím přichází i doba pikniků a venkovního lenošení. Pohodu na dece dozajista umocní, když si na grilu připravíte něco dobrého na zub. Nejen kvalitní suroviny, ale i kvalitní nádobí vám zajistí výtečnou chuť připravovaných pokrmů. Za posledních několik let prošly materiály podstatným vývojem, díky němuž odzvonilo obyčejným hliníkovým hrncům a na trhu se objevily zajímavé vychytávky.
Jak vybrat kvalitní nádobí na gril
Základem zdravého vaření jsou kvalitní suroviny, méně soli a především méně tuků. Zdravě tedy znamená kvalitně. S tím se pojí i výběr nádobí. Dříve se většina lidí odvážila na gril použít pouze hliníkový ešus, který je sice velmi odolný, ale pokrmy se v něm relativně snadno připalují. Vhodné nádobí na gril by proto mělo v dnešní době splňovat alespoň 3 základní parametry. Mělo by vydržet vysoké teploty, dno nádobí by mělo být uzpůsobeno k rovnoměrnému rozptýlení tepla a povrch by měl být nepřilnavý. Všechny tři parametry jsou velmi důležité a zajišťují, aby se pokrmy nepřipalovaly. Nepřilnavý povrch navíc snižuje spotřebu tuku a umožňuje snadné servírování.

Nádobí do kuchyně i do přírody
Na vysoce odolné univerzální a kvalitní nádobí se zaměřila například firma Fiskars. Sada nádobí Hard Face má extra silné dno, které zajišťuje rovnoměrný přenos tepla. Pánve i hrnce jsou pak tvořeny hliníkovou konstrukcí, která brání přehřátí, ale zároveň udržuje teplo co nejdéle. Výhodou je, že je nádobí možné použití jak na grilu, tak na klasickém sporáku či indukční desce. Příjemný je i fakt, že specifické vlastnosti nádobí nebrání jeho normálnímu umývání v myčce. V neposlední řadě svou odolnost tato řada nádobí prokázala v rámci světového food blogu. Během tohoto projektu jedna pánev procestovala řadu států a v každém z nich si na ní uvařilo několik food blogerů, aby se pak bez újmy zase vrátila zpět.


Publikováno: 4. 8. 2017, Autor: Fiskars (text a foto)
, Profil autora: Redakce